De zesde editie van de BOON-Buitenspeeldag in Oosterwolde-Noord is wederom een succes geworden. Ruim honderd kinderen kwamen gezellig spelen op het veldje bij de Oldemaad.

In heel Nederland werden woensdag 14 juni in het kader van de Nationale Buitenspeeldag activiteiten gehouden. Wij nemen ook jaarlijks deel. Een leuke manier om iets te doen voor de kinderen uit onze wijk.

Voor de tweede keer vond de Buitenspeeldag plaats op het veldje bij de Oldemaad. Naast traditionele spelletjes als snoephappen, bliklopen en spekhappen, hadden we ook weer voor een paar bijzondere activiteiten gezorgd. Dit keer was onder andere gekozen voor zakslaan boven een luchtkussen, een reuze sjoelbak en mega 4 op een rij. Een succes, want zowel de jongere als de wat oudere kinderen hebben er volop van genoten.

We hadden tevens een speurtocht uitgezet in het naastgelegen bos. Ook was de politie aanwezig. Kinderen mochten in de politiebus kijken en konden met al hun vragen terecht bij wijkagent Rene de Waal. Buurtbewoner Jowy Klooster zorgde spontaan voor wat leuke muziek.

Alle activiteiten waren gratis. Naast ranja voor de kinderen stond er voor de ouders een kopje koffie of thee klaar.

Hierbij willen we iedereen bedanken die heeft meegeholpen en gezellig is komen spelen. Dankzij jullie kunnen we weer terugkijken op een geweldige Buitenspeeldag!

Voor meer foto’s, klik in het menu op foto’s.