Ten noorden van de Nederlands Hervormde Kerk ligt een historisch bosje. Samen met een aantal vrijwilligers steekt BOON de handen uit de mouwen om dit unieke stukje groen te behouden voor de toekomst.

FotoTekst.nl-Bosje opruimenHet onderhoud vindt plaats op initiatief van Jan Mantel uit Haule. Hij is een echte plantenkenner en weet alles over de bijzondere stinzenflora. Mantel heeft zo’n 25 jaar bij de gemeentelijke groenvoorziening gewerkt en is nu nog steeds als vrijwilliger actief. ‘Dit bosje mag niet verloren gaan’, benadrukt hij.

De plek met een opmerkelijk rijk gevarieerde flora is jarenlang verwaarloosd. Hierdoor viel er weinig meer te genieten. Mantel zocht daarom contact met BOON. Gezamenlijk is de boel nu aangepakt.

Na een oproep in de wijkkrant ging vorig jaar zomer een eerste groep vrijwilligers aan de slag. Inmiddels is vorige week een vijfde opknapbeurt gehouden. Er werden onder andere bramen en opkomende esdoorns uitgestoken en brandnetels en takken opgeruimd.

Wilt u een volgende keer helpen? Stuur dan een mail naar info@oosterwoldenoord.nl.