BOON heeft dit jaar weer deelgenomen aan NLdoet. Er is een fontein geplaatst die samen met ouderen uit de wijk, waarmee vrijdagmiddag een wandeling werd gemaakt, is geopend. Er stonden voor BOON dus twee onderdelen op het programma die op een leuke manier zijn gecombineerd.

Donderdagmorgen werd al gestart met de aanleg van de fontein. In het Wijkje staat een fontein, maar deze is al jaren buiten gebruik vanwege achterstallig onderhoud. BOON heeft geld ingezameld om een nieuwe fontein te kunnen plaatsen. Deze fontein is ter hoogte van snackbar De Hoek gerealiseerd. De werkzaamheden werden, voor zover als mogelijk, door BOON zelf uitgevoerd.

Vrijdagmiddag werd er in het kader van NL doet een wandeling gemaakt met ouderen en minder-validen uit de wijk. Zo’n 15 belangstellenden hadden zich aangemeld. Ze werden tijdens de wandeling onder andere begeleid door dames van Ladies Circle De Friese Wouden.

De route liep vanaf Rikkingahof via de Boereweide en de Quadoelenweg naar de nieuwe fontein. Na een korte toespraak van onze voorzitter Cees Verboom werd de fontein feestelijk geopend. Voor iedereen was er een glaasje champagne.

Mede door de steun van de hoofdsponsors Bank Bercoop, de Rabobank en de Lions hebben we de fontein kunnen plaatsen. Daar zijn wij als BOON natuurlijk erg blij mee.

De buurt is eveneens blij met de fontein en wil op eigen initiatief een eendenkooi gaan realiseren. Een dergelijke kooi was vroeger ook in het Wijkje te vinden.

Na afloop van de wandeling werd er door de gehele groep gezellig nagezeten in Rikkingahof. Daar stond onder andere koffie en thee klaar. Ook werd iedereen getrakteerd op een broodje kroket.

NL-Doet-4 NL-Doet-3 NL-Doet-1 NL-Doet