BOON doet dit jaar weer mee aan NLdoet. Er staan voor vrijdag 20 maart twee uitdagingen op het programma: het aanleggen van een nieuwe fontein in het Wijkje en een wandeling naar deze fontein met ouderen en minder-validen.

BOON heeft zich de afgelopen jaren op diverse manieren ingezet om van Oosterwolde-Noord een gezellige en mooie wijk te maken. Zo wordt er maandelijks een opruimactie gehouden en er zijn hondenpoepbakken geplaatst in de wijk.

Momenteel zijn de pijlen gericht op het vernieuwen van de fontein in de wijk. In het Wijkje staat een fontein, maar deze is al jaren buiten gebruik vanwege achterstallig onderhoud. BOON heeft geld ingezameld om een nieuwe fontein te kunnen plaatsen. Deze fontein komt ter hoogte van snackbar De Hoek te staan. De werkzaamheden worden, voor zover als mogelijk, door BOON zelf uitgevoerd.

Vrijdagmorgen 20 maart vindt de definitieve aansluiting plaats. ’s Middags wil BOON met een groep ouderen en minder-validen de fontein openen. ‘Juist voor deze doelgroep willen we ook graag iets betekenen’, aldus Cees Verboom, voorzitter van BOON. ‘Mensen die niet vaak de deur uit kunnen, maar dat wel graag zouden willen.’

Inmiddels hebben diverse vrijwilligers zich aangemeld om samen met de ouderen en minder-validen de wandeling naar de fontein te maken. Mocht u iemand in Oosterwolde-Noord kennen die weinig buiten komt en het geweldig zou vinden om samen met BOON deze middag op pad te gaan, laat het dan weten via info@oosterwoldenoord.nl. Verboom: ‘Wij zorgen er dan voor dat deze persoon thuis wordt opgehaald en na de wandeling weer naar huis wordt gebracht.’

Er wordt rond 14.30 uur gezamenlijk gestart vanuit woonzorgcentrum Rikkingahof. Bij slecht weer wordt er voor een vervangende activiteit gezorgd.