Na het succes van vorig jaar, hebben Sportvereniging de Griffioen en BOON besloten het jaar weer samen af te sluiten met carbidschieten op sportpark Oostenburg. Dit keer is Rikkingahof ook bij het evenement betrokken. Bij het zorgcentrum worden oliebollen, glühwein en warme chocalademelk  aangeboden.

Boon-deelt-oliebollen-uitcarbidschieten3Door De Griffioen wordt al een aantal jaren op oudjaarsdag carbidschieten georganiseerd. Om zoveel mogelijk mensen van het spektalel te laten genieten, is vorig jaar een samenwerking aangegaan met BOON. Rikkingahof heeft zich nu ook aangesloten. De 3 organisatie nodigen iedereen van harte uit om er samen een gezellige oudejaarsmiddag van te maken.

 ‘Traditioneel sluiten wij het oude jaar af met oliebollen, carbidschieten en het afstekken van vuurwerk’, zegt Cees Verboom, voorzitter van BOON. ‘Helaas beginnen ook een aantal van ons het nieuwe jaar met ernstige verwondingen als gevolg van het afsteken van (illegaal) vuurwerk. Daarom mag dit jaar pas na 18.00 uur vuurwerk worden afgestoken.’

Het carbidschieten valt niet onder dit vuurwerkbesluit. De bijeenkomst op het sportpark start evenals voorgaande jaren dan ook gewoon om 14.00 uur. Tot ongeveer 17.30 uur kan iedereen naar het carbidschieten komen kijken.

Bij het zorgcentrum worden oliebollen, glühwein en warme chocalademelk  uitgedeeld. Verboom: Op deze manier  kunnen we samen nog even terugkijken op het oude jaar en  mogelijk onze wensen voor het nieuwe jaar met elkaar delen.