BOON heeft maandagmorgen aan de bewoners van Rikkingahof een beeld aangeboden voor in de vernieuwde buitentuin bij het zorgcentrum. De sculptuur is tijdens de vorige week gehouden Burendag gemaakt door Nederlands kampioen woodcarving Sander Boom.

‘Wij kregen na afloop van de Burendag het beeld als herinnering’, vertelt Cees Verboom, voorzitter van BOON. ‘Dat stelde ons voor de vraag: Waar geven we dat beeld een goede plaats?’

Na het noemen van een aantal mogelijke locaties werd unaniem besloten, dat de vernieuwde buitentuin bij Rikkingahof een fantastische plaats zou zijn. ‘Door het jullie aan te bieden willen we onderstrepen dat het wel en wee in dit zorgcentrum ons na aan het hart ligt’, aldus Verboom tijdens zijn toespraak.

Het houten beeld van een roofvogel werd overhandigd aan de heren Geert Duin en Bart Toering. Eerder zijn ze als vrijwilligers voor Rikkingahof actief geweest, maar nu wonen ze er zelf.