Juist nu Nederland massaal binnen zit om het corona-gevaar in te dammen, komt het er op aan om er voor elkaar te zijn.

Stichting Scala wil daarbij een handje helpen en daarom is vanaf maandag 23 maart 2020, iedere werkdag van 10.00 tot 13.00 uur,  de telefonische Welzijnslijn (0516 – 567220) bereikbaar.

De Welzijnslijn staat open voor mensen in Ooststellingwerf die even een praatje willen maken of hun zorgen willen uiten.

Mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven, maar juist daarom is het belangrijk om naar elkaar om te kijken via andere manieren. De Welzijnslijn is bedoeld voor mensen, die nu tijdens de coronacrisis (nog) minder contacten hebben en toch even een praatje willen maken. Het nummer is niet bedoeld voor vragen over het virus, maar voor een praatje over alledaagse zaken.

Daarnaast willen we u wijzen op de raamposter actie: ‘Samen Sterk tegen Corona ‘  (zie tekst hieronder).

Raamposter actie
We kunnen er niet meer onderuit, het coronavirus grijpt nog steeds om zich heen. Door de regering is er een aantal drastische maatregelen genomen om te voorkomen dat het virus zich in rap tempo verder verspreidt. Maatregelen die nodig zijn om samen de strijd tegen Corona aan te gaan.

Hoe het virus zich verder gaat ontwikkelen is voor iedereen onduidelijk. Omdat in een onzekere tijd als deze positiviteit in de vorm van een vriendelijke daad veel kan betekenen, is het Samen Sterk Tegen Corona initiatief gestart. Dit initiatief houdt in dat we laten zien dat we samen de strijd tegen Corona aangaan, dat we er voor elkaar zijn, ofwel: samen sterk staan. Een stukje verbroedering door te laten blijken dat je klaar staat voor je buurman of buurvrouw die misschien wel wat hulp kan gebruiken. Een boodschapje, de hond uitlaten, het posten van een brief of gewoon even een beetje aanspraak.

De basis van het initiatief is een grote A3 formaat poster. Deze gratis te bestellen speciale ‘Samen Sterk Tegen Corona’ poster kent twee kanten. De ene zijde van de poster laat zien dat men hulp aanbiedt voor degenen die het nodig hebben, de andere zijde communiceert juist dat men wel wat hulp kan gebruiken. In een vak op het affiche kunnen ze hun telefoonnummer invullen zodat voorbijgangers direct contact kunnen leggen.

Via de website www.samensterktegencorona.nl kunnen mensen die hulp willen bieden of juist zoeken een gratis poster bestellen.

Voor voorbeelden, klik in het menu op de posters.