BOON heeft ook dit jaar weer deelgenomen aan NL Doet. Voor obs De Toekan zijn verkeersborden gemaakt voor het oefencircuit op het schoolplein. Ook zijn de verkeerspotloden en hekjes rondom de school schoongemaakt. Kinderen van De Toekan hebben ons met alle werkzaamheden geholpen.

Sinds enkele maanden mag BOON de school gebruiken als vergaderlocatie. Al snel ontstond het idee om tijdens NL Doet iets terug te doen voor De Toekan. Het bestuur van de school gaf aan dat de oranje potloden en hekjes rondom het terrein wel een poetsbeurt konden gebruiken. Uit de kleutergroepen kwam de wens voor de verkeersborden naar voren.

Voorafgaand aan NL Doet heeft onze Johan van Baak zelf de verkeersborden uit hout gezaagd. Vrijdagmorgen hebben de kinderen de borden geschilderd. De materialen zijn beschikbaar gesteld door Bouwgroep De Jong en het Schildersgilde Friesland.

BOON kon door de financiële steun uit het Oranjefonds ook nog twee stoplichten aanschaffen voor het verkeerscircuit. Aan het einde van de ochtend zijn de borden en stoplichten aan de kleuters overhandigd. Mede door de hulp van enkele leerlingen staan de potloden en hekjes rondom de school er ook weer netjes bij.

“Een leuke actie van BOON”, reageert Fancy Hoekstra, directeur van obs De Toekan, enthousiast. “De verbinding met onze omgeving is voor ons als school erg belangrijk, dus we zijn erg blij met deze samenwerking.” Ter afsluiting van NL Doet had BOON voor alle leerkrachten van De Toekan een heerlijke lunch bereid.

De Toekan zal in september dienen als locatie voor de Burendag van BOON.