burendag-boonBOON houdt zaterdag 24 september van 11.00 – 16.00 uur voor de derde keer een Burendag. Thema dit jaar is ‘Naar de boer met BOON’. Het evenement vindt plaats bij woonzorgcentrum Rikkingahof, maar bezoekers mogen ’s middags vanaf 14.00 uur ook een kijkje nemen bij de draaimelkstallen van Maatschap Van Weperen aan de Jardinga 3.

Evenals de twee voorgaande edities is er een programma samengesteld voor jong en oud. Aan alle activiteiten, die in het teken staan van de boerderij, kan gratis worden deelgenomen. Zo staan er allemaal boerderijspelletjes klaar en er worden highland games gehouden met onder andere een rodeostier als onderdeel.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen tijdens een workshop een boerderijdier pimpen. Met een paardentram kan er een ritje door de omgeving worden gemaakt. Daarnaast is er livemuziek van onder andere Moco en 4everFun en bij een kraampje zijn heerlijke streekproducten te koop.

Voor iedereen staat er een kopje koffie of thee klaar en er kan ranja worden gemolken uit een ranja-koe. Rikkingahof serveert barbecue-hapjes. Scoutingclub De Biezenhutters verzorgt ook weer een programma. Tijdens de vorige editie werd samen met de kinderen o.a. een draaimolen gerealiseerd.

Op het terrein staan enkele schapen die ingezet worden bij het groenonderhoud in het dorp. De herder is aanwezig met een informatie-stand. Vanaf 14.00 uur mag er een kijkje worden genomen bij de draaimelkstallen van Maatschap Van Weperen aan de Jardinga 3. Tussen Rikkingahof en de boerderij rijdt een rolstoelbus voor mensen die wat minder goed ter been zijn. De overige bezoekers wordt verzocht, indien mogelijk, met eigen vervoer te gaan, het liefst per fiets.

De Burendag wordt georganiseerd in samenwerking met de buurtsportcoaches van Scala, woonzorgcentrum Rikkingahof en De Biezenhutters.