Gemeente Ooststellingwerf wil goede ideeën en initiatieven verder helpen. Denk niet gelijk in stenen, maar vooral aan vernieuwende ideeën voor leefbaarheid, natuur en milieu en economische ontwikkeling. Zoals een pannakooi voor meerdere wijken, duurzame energieoplossingen voor kantines, een moestuin op braakliggend terrein of een creatief idee voor de verkeersveiligheid. Ideeën waar veel mensen wat aan hebben. U broedt misschien al een tijdje op een goed idee. Dan is de volgende stap dit eens op papier te zetten en er anderen bij te betrekken.Een idee kan écht werkelijkheid worden.

Van 1 maart tot en met 22 maart 2016 kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Het subsidiebedrag wordt verdeeld over drie aanvraagrondes. In de eerste ronde van maart 2016 is € 333.000 beschikbaar.

Het subsidietraject kent veel verschillende stappen en voorwaarden. Op de speciale projectpagina www.ooststellingwerf.nl/fonds vindt u alle informatie over het project.

Wie kan subsidie aanvragen?
Om als inwoner een aanvraag te doen heeft u de hulp nodig van een vereniging, stichting of instelling. Het is alleen mogelijk voor deze rechtspersonen om een aanvraag te doen. Bent u geen rechtspersoon, maar heeft u wel een passend idee of initiatief? Neem dan contact op met bijvoorbeeld BOON. Als wij ook enthousiast zijn, kunnen we samen het initiatief indienen.

Op 10 februari om 19.30 uur houd de gemeente een bijeenkomst in de raadzaal over het subsidietraject. Er wordt een presentatie gegeven en contactpersoon, Pina Dekker, stelt zich aan u voor. Twijfelt u? Kom langs om de kansen voor het opzetten van een project te bespreken en vragen te stellen.

Bent u 10 februari niet in de gelegenheid? Geen probleem. Vanaf vrijdag 12 februari zit Pina elke vrijdag in het Spare Space pand in Oosterwolde (Stationsstraat 13 in Oosterwolde). U kunt vrijblijvend binnenlopen van 10.00 tot 18.00 uur. Of maak een afspraak met haar: p.dekker@ooststellingwerf.nl. Op werkdagen ook bereikbaar via 06 53 15 17 59.