Het plan Landgoed Ter Borgh Esch in Oosterwolde is opgeschort. Op verzoek van projectontwikkelaar Sjoerd Hoekstra is het van de raadsagenda gehaald.

Op initiatief van BOON, de Historische Vereniging Oosterwolde e.o. (HVO) en de Facebook-groep Oosterwolde Toen is vorige week een handtekeningenactie opgestart om het plan tegen te houden. Er zijn zo’n 2000 handtekeningen verzameld. Nog geen 1 procent heeft zich uitgesproken voor het plan. Tijdens de raadsvergadering zijn de handtekeningen overhandigd.

Door alle commotie die er is ontstaan, heeft Hoekstra besloten de behandeling van het plan op te schorten. Hij hoopt in de toekomst met eventueel aangepaste plannen alsnog voldoende draagvlak te kunnen creëren.

Wij blijven de ontwikkelingen op de voet volgen. In ieder geval zijn wij blij dat onze actie afgelopen week zo massaal is ondersteund en dat we het plan voorlopig hebben kunnen tegenhouden. Bedankt!