Wij zeggen nee tegen woningbouw aan het Jardingapad in Oosterwolde. Steun onze actie en voorkom dat dit unieke stukje eslandschap verloren gaat.

Makelaar Sjoerd Hoekstra heeft bij de gemeente een plan ingediend om 20 woningen te mogen bouwen aan de Jardinga aan de rand van Oosterwolde. Het woningplan heeft de naam ‘Ter Borgh Esch’ gekregen. Het college staat niet onwelwillend tegenover de plannen. De gemeenteraad spreekt zich tijdens de raadsvergadering van 21 april uit over het plan.

Om verwoesting van dit mooiste stukje van Oosterwolde te voorkomen, voeren wij actie. ‘Wij’ zijn de Historische vereniging Oosterwolde, BOON en de Facebookgroep Oosterwolde Toen.

Volgens ons is er elders in Oosterwolde, zoals aan de Melkweg of de Groote Singel, voldoende ruimte om dit plan uit te voeren. Het historische eslandschap achter zorgcentrum Rikkingahof zou dan niet te hoeven worden aangetast. Bovendien kan 24- uurs zorg overal in de gemeente worden geboden. Daar is een zorgcentrum naast de deur niet voor nodig.

Wanneer de gemeente toestemming geeft voor dit plan, wordt de totale cultuurhistorische en landschappelijke kwaliteit van dit gebied verkwanseld. Dat mogen we niet laten gebeuren. Teken online onze petitie via deze link www.axci.nl/s/terborghesch en red daarmee dit unieke stukje eslandschap!

Handtekeningenactie