In en om Rikkingahof is zaterdag 27 september Burendag gehouden. De belangstelling was enorm.

Burendag14wBurendag was georganiseerd door BOON in nauwe samenwerking met Scala , woonzorgcentrum Rikkingahof en scoutinggroep De Biezenhutters. Onze missie is geslaagd. Wijkbewoners gingen met elkaar in gesprek, er werden contacten gelegd en jong en oud had plezier met elkaar.

Het thema van deze tweede BOON-Burendag was hobby. Diverse buurtbewoners waren aanwezig om hun hobby te presenteren. Er was ook ruimte voor organisaties en instanties om zich te presenteren.

Door de twee aanwezige taxateurs werden aan de lopende band voorwerpen onder de loep genomen. Ook was er veel belangstelling voor de diverse muzikale optredens.

Mede door het prachtige weer was er tevens veel animo voor de buitenactiviteiten. In zo’n anderhalf uur tijd waren alle 50 beschikbare vliegers gemaakt en er werden massaal T-shirts gepimpt. Kinderen stonden ook in de rij voor het krat stapelen en de zelfgebouwde draaimolen van de scouting.

De dag werd afgesloten met een buffet. Tientallen buurtbewoners schoven aan en genoten samen van diverse streekgerechten.

Klik hier voor een fotoverslag van Burendag.

Voorafgaand aan Burendag werd ’s ochtends het rapport ‘Verbinding in de wijk’ gepresenteerd. Lees binnenkort meer hierover op deze website.