BOON houdt woensdag 11 juni een Buitenspeeldag op het speelveldje bij de Oldemaad in Oosterwolde. Dit jaar kunnen de kinderen onder andere deelnemen aan enkele survival-onderdelen.

De Buitenspeeldag aan de Biezenkamp was vorig jaar een groot succes.

In heel Nederland worden woensdag 11 juni in het kader van de Nationale Buitenspeeldag activiteiten gehouden. Om deze dag voor kinderen extra leuk te maken, heeft BOON naast traditionele spelletjes als ringgooien, snoephappen, basketschieten en bliklopen ook een springkussen geregeld. In samenwerking met de buurtsportcoach van Stichting Scala worden er enkele survival-activiteiten opgezet.

 

Alle kinderen uit de buurt van 4 tot en met 12 jaar zijn tussen 13.30 en 16.00 uur welkom op het speelveldje bij de Oldemaad. De activiteiten zijn allemaal gratis. Naast ranja voor de kinderen staat er voor de ouders een kopje koffie of thee klaar.

BOON heeft al twee keer eerder deelgenomen aan de Nationale Buitenspeeldag. Tijdens de eerste editie in 2012 was de De Lange Akker twee uur lang het domein van kinderen. Vorig jaar vond de Buitenspeeldag plaats aan de Biezenkamp. Beide Buitenspeeldagen waren een groot succes.