Op verzoek van de gemeente plaatsen wij hierbij onderstaande oproep op onze website. BOON neemt zelf niet deel aan Nederland Schoon, maar buurtverenigingen kunnen wel aansluiten.

Boon doet een week eerder mee aan NL Doet en sluit zich aan bij de jaarlijkse Himmelwike

OPROEP:

Week van Nederland Schoon 2014

Zijn rondzwervende blikjes en papiertjes u ook een doorn in het oog?   Doe dan mee aan de Week van Nederland Schoon en laat de waarde van een schone straat zien aan alle Ooststellingwervers.

De Landelijke Opschoondag is op zaterdag 29 maart 2014.  Uiteraard is het ook mogelijk om op een andere dag aan de slag te gaan.  Doel van deze acties is het laten verdwijnen van zwerfafval uit het straatbeeld, maar ook om saamhorigheid en betrokkenheid bij de buurt te versterken.

Zaterdag 29 maart: Opschoondag

Tijdens de Opschoondag steken in heel Nederland bewoners, verenigingen en ondernemers de handen uit de mouwen om hun gemeente weer een stuk schoner te maken. Hoe meer inwoners met een zwerfafvalgrijper op pad gaan, hoe schoner Ooststellingwerf wordt.  Doe dus ook mee!

Samen aan de slag

De gemeente zoekt enthousiaste Ooststellingwervers, die samen met de gemeente de Week van Nederland Schoon tot een succes willen maken. U kunt zelf met buurtbewoners bijvoorbeeld het afval uit een plantsoen of speelplek halen, maar misschien kunt u zich ook aansluiten bij uw buurtvereniging of (sport)vereniging. Het staat u vrij een actie te bedenken, zolang het maar om een schoonmaakactie gaat.

Hoe meer acties er zijn op de Landelijke Opschoondag, hoe leuker!

Aanmelden

Meedoen is heel gemakkelijk:  neem uiterlijk maandag 17 maart 2014 contact op met Aly Pol (tel. 14 -0516) om uw actie aan te melden of stuur een  e-mail (a.pol@ooststellingwerf.nl ) We horen graag van u met wie, waar en hoe laat u aan de slag gaat.  Indien gewenst, ondersteunen we u met grijpers, vuilniszakken en hesjes.

We houden u op de hoogte

Via de gemeentelijke website houden wij u op de hoogte van de acties die aangemeld zijn. Ook vindt u voorafgaand aan de Week van Nederland Schoon het complete programma in deze rubriek.