De nieuwe kabelbaan in wijkpark Prandinga in Oosterwolde is vandaag feestelijk geopend. Aan de 7-jarige Emma Bergsma de eer om als eerste van de baan te roetsjen. Na de jeugd was het de beurt aan wethouder Jan Henk Veenhouwer.

BOON wil in het wijkpark een natuurlijk speelterrein creëren waar de jeugd zich lekker uit kan leven. De plaatsting van de kabelbaan is de eerste aanzet. Het benodigde geld hiervoor kwam beschikbaar door het winnen van de wedstrijd ‘Bouwen aan de buurt’ van Actium. BOON sleepte hiermee begin dit jaar € 5000 in de wacht. Dit geld was precies voldoende om de kabelbaan te kunnen bekostigen. De baan is vorige week geplaatst door Welles Hout.

Emma was destijds een van de kinderen die meeghelopen heeft aan een promotiefilmpje voor deze wedstrijd. Zij mocht daarom de kabelbaan openen. Vervolgens scheerden de wethouder en Randy Soemosemito, wijkbeheerder bij Actium, naar beneden.

Na de opening stonden er voor alle aanwezige buurtkinderen limonade en spekjes klaar.

Kijk voor meer foto’s onder het kopje foto’s of klik hier.