BOON doet mee aan de actie Kroonappels van het Oranje Fonds. Voor de uiteindelijke winnaars is er € 50.000 beschikbaar.

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging van de Prins van Oranje en Prinses Máxima, organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Organisaties die iets betekenen voor de samenleving, konden tot 8 maart een activiteit aanmelden.

BOON wil in het wijkpark Prandinga graag een natuurlijk speelterrein creëren. De jeugd moet zich hier kunnen uitleven met gebruikmaking van de eigen fantasie en creativiteit.

Met de Actium-wedstrijd Bouwen aan de Buurt is inmiddels een kabelbaan voor het park in de wacht gesleept. Voor de overige inrichting van het wijkpark is echter nog veel geld nodig. BOON heeft zich daarop kandidaat gesteld voor de Oranje Fonds Kroonappels.

Stemmen

Om als winnaar uit de bus te kunnen komen, heeft BOON stemmen nodig. Via de website www.kroonappels.nl kan op 15, 16 en 17 maart een stem worden uitgebracht.

Op woensdag 20 maart worden de gemeentelijke winnaars bekend gemaakt. Op donderdag 18 april komen alle regionale winnaars bij elkaar. In een spannende strijd met een deskundige jury komt er uiteindelijk één winnaar per categorie uit de bus. Die worden ook meteen bekend gemaakt. Zij winnen een Appeltje van Oranje én € 50.000.