De gemeente Ooststellingwerf werkt nauw samen met politie en brandweer om te zorgen voor een veilige en gezellige start van het nieuwe jaar. Hierbij aan iedereen het verzoek om van de jaarwisseling 2012 – 2013 een feest te maken.

Tijdens de jaarwisseling is het vaak de gewoonte om op de hoek van de straat een vuurtje te maken. Deze vreugdevuren zorgen vaak voor veel sfeer, maar brengen ook milieuvervuiling, schade aan eigendommen en overlast voor omwonenden met zich mee. 

Het is op grond van de Algemeen Plaatselijke Verordening dan ook niet toegestaan om een vuurtje te stoken in de open lucht. De sfeervuren zoals terrashaarden en vuurkorven mogen wel, zolang er geen afvalstoffen worden verbrand.

Traditiegetrouw worden op oudejaarsdag ook de melkbussen weer uit de schuur gehaald om vervolgens op een groot weiland het dorp op te schrikken met vele harde knallen. Carbidschieten is leuk, maar ook hier zitten voorwaarden aan verbonden.

Zo mag er alleen gebruik gemaakt worden van melkbussen met een maximale inhoud van 50 liter. Het carbidschieten mag alleen plaatsvinden op 31 december van 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur en op een afstand van tenminste 75 meter van woonbebouwing en op een afstand van tenminste 300 meter van in gebruik zijnde voorzieningen voor het houden van dieren.

BOON wenst hierbij iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2013 toe!