Op de dagopvang van woonzorgcentrum Rikkingahof in Oosterwolde zijn nog veel plaatsen vrij. Om nieuwe deelnemers te trekken, is een open dag gehouden.
Sinds maart dit jaar zijn de dagopvang en de dagverzorging van elkaar gescheiden. Loopt de dagverzorging goed, op de dagopvang kunnen ze wel wat nieuwe deelnemers gebruiken.
De dagopvang in Rikkingahof is voor alle thuiswonende ouderen in Oosterwolde en omgeving. Op maandag en donderdag kunnen ze terecht op de opvang om samen de dag door te brengen in een huiselijke omgeving. Er worden o.a. spelletjes gedaan, wandelingen gemaakt en er wordt samen gegeten.
Op maandag komen drie ouderen naar de opvang, op donderdag zes. Dat terwijl er op beide dagen plaats is voor zo’n acht à tien deelnemers. ‘Het is heel gezellig hier’, benadrukt de 73-jarige Renske de Vegt uit Oosterwolde. Al jaren komt ze naar de opvang. ‘Thuis red ik me ook wel, maar dit is een mooie afleiding.’
Voor de dagopvang is geen indicatie nodig. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd.
Wie interesse heeft in de dagopvang of als vrijwilliger een steentje wil bijdragen, kan contact opnemen via 0516-568770 of kijk op www.liante.nl