De Lange Akker in Oosterwolde was woensdagmiddag 13 juni twee uur lang het domein van kinderen. In het kader van de Nationale Buitenspeeldag had BOON er allerlei activiteiten georganiseerd. Zo’n honderd kinderen kwamen op het evenement af.

De weg was tijdens de Buitenspeeldag afgesloten voor al het verkeer. Op de straat en de groenstrook stonden spelletjes klaar, zoals muisslaan, spekhappen, skilopen en blikgooien. Daarnaast konden de kinderen stoepkrijten, touwtjespringen, bliklopen of lekker springen op het grote luchtkussen. Er was een kraampje opgezet waar de kinderen een bekertje ranja en een koek konden krijgen. Voor de ouders stond er koffie en thee klaar.

Het was de eerste keer dat BOON een Buitenspeeldag heeft gehouden. Als organisatie zijn wij zeer te spreken over het verloop van het evenement. De Buitenspeeldag van BOON is dan ook zeker voor herhaling vatbaar.

Meer foto’s van de Buitenspeeldag zijn te vinden onder het kopje ‘foto’s’.